Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Nyheter"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Nyheter


Med anledning av den nya klassen Senior 125.

 

En av de frågor som distriktets medlemmar har bett mig att driva är kommunikation och demokrati inom förbundet. Jag har vid flera tillfällen påtalat brister som organisationen har. Resultatet av mitt arbete lyser fortfarande med sin frånvaro.

 

Följande brev har jag idag skickat till samtliga representater i utskottet samt Sbf styrelseledamot Monica Möller.

 

"""

Hej Monica och Stefan

 

Ni kanske redan känner till att bland annat Per Wärmlund har ställt sig frågande till beslut gällande den nya klassen. Min avsikt med att skicka detta mail till er är att än en gång belysa hur kommunikationen inom sportgrenen inte fungerar tillfredsställande. 

 

På Cl-kursen i våras pratade Stefan Andersson om att en inventering av befintliga kartklasser skulle ske. Det skulle även diskuteras framtida klasser. Jag bad att en fråga till medlemmarna skulle formuleras och att vi SGA-er skulle få möjlighet att diskutera det med våra klubbar. Svaret från dig Stefan Andersson var att ni skulle se till att det skedde. Inget har hänt sedan dess. 


Resultatet av lanseringen av nya klassen Senior 125 är en besvikelse hos många. Per är en av dem som har formulerat några frågor i det mail som ni kan läsa nedan. 

 

Jag har under sommaren mötts av många entusiaster som visar sig frågande över besluten gällande allt ifrån regelverk och däck till tekniska kontroller och bemötande. Jag vet inte om jag rakt ut kan säga att missnöjet är stort men det är otroligt många aktiva från klubbar i norr till de längst ner i söder. Än en gång samlar en delegation kraft inför något som verkar vara ett första spadtag till ett alternativt förbund. På MKR-forumet finns mer information kring det. Diskussionerna på socialamedier såsom Facebook/Gokartkompisar vittnar också om en sportgren där utövarna öppet visar sitt missnöje med att inte kunna påverka sporten.

 

Jag hoppas att du Stefan funderar på om detta är vad du vill ha ut av sporten, en oenighet som kan leda till att några kliver utanför förbundet. Vi behöver hålla ihop och det gör vi genom att kommunicera, låta folk diskutera och sedan vara med för att påverka. Tyvärr verkar KU vara av en annan åsikt. Berätta gärna om hur vi ska lyckas på något annat sätt än det sätt som jag föreslår.

 

Monica, jag vill be dig än en gång fundera över om du anser att det utskott som är tillsatt verkligen arbetar för sportens bästa. Kanske är den nya klassen Senior 125 en bra klass. Kanske är det så att beslutet med de angivna motorerna är bra. Jag vill vara tydlig med att jag inte har åsikter om beslutet som sådant. Jag vill belysa att ännu en gång har beslut tagits som inte är förankrade hos medlemmarna trots att det finns kanaler för att nå ut till oss aktiva. Vad är din och styrelsens handlingsplan för att få bättre demokrati inom förbundet/sporten?

 

Jag hoppas att mitt mail leder till en bättre organisation som styrs utifrån medlemmarnas intressen och inte utifrån någon egen agenda som inte är kommunicerad. 

 

Vänligen

Åsa Radne, SGA Sörmland/Västmanland BF


"

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Södermanland-Västmanlands BSF
C/O Caroline Palm, Hällberga Framnäs
635 19 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@svbsf.se

Se all info

genomramen.png